Carnavalsvereniging "De Keieschieters"  Vierlingsbeek - Groeningen

De Keieschieters presenteert bomvol en gevarieerd carnavalsprogramma

do 17 feb 2022, 20:07 Carnaval

De Keieschieters heeft in allerijl een bomvol en gevarieerd carnavalsprogramma in elkaar getimmerd. De carnavalsvereniging uit Vierlingsbeek en Groeningen besloot na de persconferentie van afgelopen dinsdagavond, waarin verdere versoepelingen werden aangekondigd en als gevolg daarvan groen licht werd gegeven voor het carnavalsfeest, snel te schakelen en het geplande geplaceerde carnavalsprogramma los te laten en uit te breiden. 

“Samen met vele vrijwilligers, verenigingen en de horeca zijn we erin geslaagd een vijfdaags carnavalsprogramma in elkaar te zetten voor jong en oud. Een programma dat klinkt als een klok”, meldt een trotse secretaris Rob van Berlo. “Er is ontzettend veel vergaderd, nagedacht en samengewerkt, waarvoor wij als bestuur van De Keieschieters iedereen ontzettend bedanken. Vierlingsbeek en Groeningen hebben laten zien waarin kleine dorpen sterk kunnen zijn. We gaan er, na een afwezigheid van een jaar, dit jaar een knallende carnaval van maken.”

Het carnavalsweekend begint op vrijdag 25 februari om 20.00 uur met de traditionele Hittenavond in Zalencentrum Concordia. Tijdens deze muzikale avond, de laatste in Zalencentrum Concordia, dat dit jaar zoals bekend wordt omgetoverd tot Vitaliteitscentrum Brabant, treden prins Paul II en zijn adjudant René af en worden tevens de 6x11-jubileumprins en zijn adjudant gepresenteerd. 

Op zaterdag 26 februari wordt het programma vanaf 12.11 uur vervolgd met een carnavalsquiz voor de jeugd en een nieuw evenement, de Keie-zit XL, dat vanaf 14.11 uur start in Concordia. “Met optredens van onder meer onze dansgarde, Evergreen , de APK en verschillende buuttereedners”, weet Van Berlo. “Tevens wordt dan de Kei van het jaar uitgereikt aan iemand die die onderscheiding vanwege zijn of haar verdiensten voor Vierlingsbeek en/of Groeningen verdient. Extra bijzonder is het eerste optreden van de jubileumprins en zijn adjudant samen met jeugdprinses Lieke en haar adjudant Floor en het boerenbruidspaar Ton en Sabine. Die zijn, zonder dat bekend is wie de jubileumprins en zijn adjudant zijn, momenteel druk aan het oefenen om hun gezamenlijke optreden tot in de puntjes op de planken te brengen.”

Op zondag 27 februari om 11.11 uur gaat de carnavalsvereniging traditioneel de vlag hijsen bij De Kei op het Vrijthof, waarna om 12.00 uur het Vremde Vogel Festival start in Herberg Thijssen. Om 13.11 uur begint in Concordia de jeugdzitting, die vanaf 19.00 uur een vervolg krijgt met het jeugdbal in De Wildeman. 

Op maandag 28 februari om 11.11 uur start in De Wildeman de jeugdreceptie voor prinses Lieke en haar adjudant Floor, vanaf 13.11 uur gevolgd door De Wildeman-puzzeltocht door het dorp. Om 13.11 uur begint in Herberg Thijssen het Thiesse Bal en om 19.00 uur start in De Wildeman het jeugdbal. 

Carnavalsdinsdag 1 maart wordt om 11.11 uur geopend met het Kriebelbal in De Wildeman, waarna vanaf 15.11 uur onder de noemer D’n letste van d’n dikke Nillus op passende muzikale en carnavaleske afscheid wordt genomen van Zalencentrum Concordia als residentie van De Keieschieters en zijn eigenaar Jan Nilessen. Voor 33 euro (inclusief drank en buffeteten) kunnen belangstellenden dit evenement, met muziek-, dans- en buutoptredens, bijwonen en hun laatste ‘eer’ aan ‘Nillus’ bewijzen. Kinderen tot en met tien jaar betalen hiervoor 10 euro (inclusief drank en buffeteten). 

Carnaval in Vierlingsbeek en Groeningen wordt op carnavalsdinsdag afgesloten met het traditionele jeugdbal in De Wildeman, vanaf 19.00 uur.

De Keieschieters maakt het carnavalsprogramma vandaag met extra vaart en pr bekend. “Zodat mensen weten dat we, ondanks alle onzekerheid en het late groene licht van de overheid, toch vijf dagen carnaval gaan vieren, waarbij we het als vereniging ook heel belangrijk vinden dat de horeca niet wordt vergeten”, vertelt voorzitter Thijs Willems. “We kijken erg uit naar de vijf dagen die op het programma staan en hopen dat wij met heel veel Keieschieters en Keieschieterinnekes het feest van verbintenis, gezelligheid en saamhorigheid kunnen vieren. Alaaf!”

Kaarten voor de Keie-zit XL en D’n letste van d’n dikke Nillus zijn te bestellen via onderstaande links:

www.ticketkantoor.nl/shop/dekeieschieters

www.ticketkantoor.nl/shop/dikkenillus

bron: ilovegroeningenvierlingsbeek.nl Al het nieuws uit Groeningen en Vierlingsbeek (ilovevierlingsbeekgroeningen.nl)


Receptie Jeugdprinses Lieke en Adjudant Floor.Word óók vriend!

Met de oprichting van Vrienden van De Keieschieters willen wij een zo breed mogelijke betrokkenheid krijgen bij alles wat met de Bèks-Gruuningse carnaval te maken heeft.

Het doel van “De Vrienden van” is om meer betrokkenheid te krijgen bij de carnavalsvereniging. Dit kunnen carnavalsvierders, leden, vrijwilligers, vriendengroepen, particulieren, maar natuurlijk ook bedrijven zijn. Iedereen die het carnavalsleven een warm hart toedraagt is van harte welkom bij ”De Vrienden van De Keieschieters”.

U wordt lid door een jaarlijkse donatie van €33,-. Als “Vriend van” ontvangt u aan het begin van het seizoen 2021-2022 een jubileumsjaal en een entreekaart voor de jubileumfeestavond of zittingsavond. Jaarlijks zal worden bekeken wat u als Vriend van De Keieschieters ontvangt. De doelstelling van ”De Vrienden van” is om met de opbrengst CV De Keieschieters te ondersteunen. Daarnaast zouden wij graag een beroep willen doen op deze “Vrienden van” om als vrijwilliger een steentje bij te dragen aan het carnavalsgebeuren, bijvoorbeeld in een commissie (niet verplicht). Als dank wordt uw naam vermeld op een bord in onze residentie.

Het beheer van “De Vrienden van De Keieschieters” ligt bij de sponsorcommissie van CV De Keieschieters. Deze commissie geeft ook een bestemming aan de gelden, waarop “De Vrienden van” een grote invloed hebben. De gelden kunnen op allerlei manieren besteed worden. Denk bijvoorbeeld aan een fantastisch carnavalsevenement, extra aankleding voor een carnavalsavond en aanschaf van kleding of materialen. Hebt u nog ideeën of suggesties? Laat het ons weten.

Heeft u interesse?
Stuur dan een mailtje naar penningmeester@dekeieschieters.nl. Het lidmaatschap gaat elk jaar in per 1 november en wordt jaarlijks automatisch verlengd. Dit eerste jaar zal duren t/m 31 oktober 2022! Opzeggen is mogelijk tot een maand voor de vervaldatum.

 

Livestream 2021 gemist?

Geen probleem! Je kunt hem nog steeds bekijken via Facebook!


OP= OP!

Stel, je komt vermoeid terug van je werk. Je neemt afslag 7 richting Vierlingbeek of rijdt vanuit Vortum over de Groeningsestraat richting Groeningen. Het begint een beetje te motregenen en de dorre bladeren plakken aan de voorruit van je auto… Uit je radio schalt een droevig deuntje dat je niet eens herkent… Stiekem maak je je al druk of je vanavond wel toekomt aan de klusjes thuis…

In de verte zie je op eens iets. Het wappert in de harde wind. Het is kleurrijk, vrolijk, warm! Het doet je in één klap vergeten dat het motregent, dat je vanavond nog klusjes moet doen!

Aan elke woning hangt een kleurrijke vlag! En dan voel je het: Je bent weer thuis in ’t Keieschietersriek! Zie je het voor je? Dan ben jij zojuist veranderd van een inwoner van Vierlingsbeek of Groeningen naar een Keieschieter in hart en nieren! Wil jij er mede voor zorgen dat alle Keieschieters elke dag in de weken vóór en met carnaval zo’n warm onthaal hebben? Koop dan nu de Keieschietersvlag voor maar €18,- in onze webshop!

Alvast bedankt voor je hulp om dit beeld te verwezenlijken!